Het moment is aangebroken om deze lekkere notenwijn of notenporto te maken.
Pluk de nog groene noten nu ze nog makkelijk door te snijden zijn en verwerk dezelfde dag nog (anders worden ze zwart). Doe handschoenen aan om bruinkleuring van je handen te vermijden.! Snij de noten in kleine stukken en doe ze in een grote glazen fles (dame jeanne) met een inhoud van minstens 8 liter. Giet hier de rode wijn en de jenever over. Voeg de suiker en het opengesneden vanillestokje toe. Sluit af met een speciale dop of een kurken stop en zet weg op een koele, donkere plaats. Na de eerste volle maan van november kan je gaan zeven. Een heerlijke notenwijn voor de winter, om kado te geven in mooie flesjes of als digestief voor je gasten.
Je hebt nodig: 40 groene okkernoten, 5 liter rode wijn, 1 liter graanjenever, 1 vanillestokje en 700 gr ongeraffineerde rietsuiker. (alles liefst van biologische kwaliteit).